Till sidans huvudinnehåll

Företaget EIE Maskin AB

Er leverantör av högkvalitativa maskinkomponenter och innovativa lösningar!

Högkvalitativa produkter och personlig service

EIE Maskin AB har gedigen erfarenhet av att leverera maskinkomponenter och specialanpassade lösningar för kunder inom industri, tillverkningsindustri, serviceverkstäder, lager, marine, offshore, hamnar med flera. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter från marknadsledande leverantörer. 

 

Företagets historia

År 1883 startade grosshandlare Nils Andreas EIE företaget N.A. EIE i Christiania, Norge. 1930 beslutade sig familjen för att expandera in i Sverige och grundade då N.A. EIE Maskin AB. Den svenska verksamheten utvecklades snabbt till att omfatta Finland från slutet av 1960-talet och sedan 1990 även Norge. EIE med huvudkontor i Högdalen söder om Stockholm ägs idag av börsnoterade Indutrade AB.

Allt sedan starten har EIE varit ett handels- och agenturföretag med delvis transmissionskomponenter och även produkter för cellulosa- och pappersindustri. Fr o m 1990 finns även linjära komponenter och system på programmet. 

Kundkretsen inom transmissioner är mycket bred men utgörs främst av maskinbyggare som använder transmissionskomponenter (mekaniska, elektriska, vridande och linjära) i sina konstruktioner.

Till cellulosa-, pappers- och konverteringsindustri levererar vi både maskinsystem och maskinelement. Hemmamarknaden är Sverige, Norge och Finland där kommunikationen med våra kunder sker på deras modersmål. Dessutom exporterar vi maskinsystem till cellulosa- och pappersindustri i Skandinavien.

EIE-koncernen har idag totalt 22 medarbetare, varav 14 i Sverige, som besitter stor teknisk kompetens och gedigen erfarenhet att bistå kunder med problemlösning inom vårt verksamhetsområde.

 

EIE-koncernen och dotterbolag:

 

Bolag i Sverige:
  • EIE Maskin AB, femton anställda som levererar mekaniska transmissioner och linjära system till svensk industri. Inom EIE Maskin AB ingår även vår avdelning EIE Process som säljer maskinutrustningar och service för Skandinavisk pappers- och processindustri.

 

Bolag i Norge:
  • EIE Maskin AS, fyra anställda som delvis levererar transmissions- och linjärkomponenter till norsk maskin- och offshore-industri, och dels under varumärket Elra som levererar elektromekaniska komponenter samt fästelement till norsk industri.

 

Bolag i Finland:
  • EIE Maskin Oy, fyra anställda som levererar transmissions- och linjärkomponenter till finsk industri.

 

Kontakta EIE Maskin AB: 

Till toppen